mobiele site

TRAINING

Voor het veilig transporteren van gevaarlijke stoffen is training van essentiëel belang

DGM trainingsinstituten bieden u een scala aan trainingsprogramma's. Van bewustwordingscursussen m.b.t. Gevaarlijke Stoffen tot volwaardige certificatieprogramma's t.b.v. Veiligheidsadviseur Gevaarlijke Stoffen; van basisvaardigheid m.b.t. beveiliging van luchtvracht en/of certificering tot Beveiligings Adviseur Luchtvracht.

Naast Gevaarlijke Stoffen en beveiliging, bieden veel DGM trainingsinstituten programma's aan zoals cursussen milieuzorg, belading- en vastzetten van lading, chemische classificatie, alsmede ondersteuningsprogramma's t.b.v. de medische wereld. DGM-scholen zijn doorgaans IATA-geaccrediteerd. Dit jaar is DGM door IATA opgenomen in de Premier Circle (zie kader). 

Open trainingen 

DGM Netherlands leidt al sinds 1987 personeel op voor het transport van gevaarlijke stoffen. Onderstaande trainingen worden gegeven in onze trainingsfaciliteit in Hoofddorp (open trainingen), maar kunnen we ook incompany aanbieden. De data waarop de open trainingen zijn gepland vindt u onder Trainingsdata. Inschrijven voor deze trainingen kan eenvoudigweg door een email te sturen met de naam van de cursist en de gewenste training, een inschrijfformulier invullen is niet nodig. Wilt u eerst de kosten weten? Neem gerust contact met ons op voor onze concurrerende tarieven.

IATA Cat. 6 training Luchtvracht Gevaarlijke Stoffen (Basis: 4 dagen en Herhaling: 2 dagen)

Tijdens deze training leren de cursisten werken met (de meest recente versie van) de IATA DGR. Alle aspecten met betrekking tot classificeren, identificeren, labelen en documenteren komen uitvoerig aan bod. Een smakelijke lunch wordt door ons verzorgd en de cursus wordt afgesloten met een examen van de IL&T. Het is niet nodig om voor de cursus een eigen IATA DGR mee te nemen, de cursisten hebben gedurende de cursus een exemplaar van DGM tot hun beschikking. 

Deze training is met name bedoeld voor medewerkers van bedrijven die gevaarlijke stoffen versturen via luchtvracht (A-erkenning), (export)medewerkers van Expediteurs die gevaarlijke stoffenzendingen behandelen (B-erkenning) en medewerkers van vracht afhandelaars (C-erkenning) die gevaarlijke stoffenzendingen behandelen. Deze training dient elke twee jaar herhaald te worden vanwege continu wijzigende regelgeving. Het certificaat is daarom twee jaar geldig.

Combinatietraining ADR / IATA Bewustwording (1 dag)

Deze training is bedoeld voor iedereen die geen AWB's of DGD's hoeft op te maken, maar wel anderszins te maken heeft met het transport van gevaarlijke stoffen, zoals bijvoorbeeld import en sales medewerkers van een expediteur en medewerkers van transporteurs. Deze medewerkers krijgen een introductie van het werken met de IATA DGR en worden ook ingewijd in de wereld van het ADR. Een smakelijke lunch wordt door ons verzorgd en de training wordt afgesloten met een examen, de deelnemers ontvangen hiervan een certificaat. Wij adviseren deze training elke twee jaar te herhalen vanwege wijzigende regelgeving.

IATA Radioactieve stoffen (2 dagen)

In aanvulling op de IATA Cat. 6 training, kan een Radioactive Material training worden gevolgd. Deze training is in principe bedoeld voor medewerkers van expediteurs met een B+ erkenning, afzenders en medewerkers van luchtvracht-afhandelaren. Een smakelijke lunch wordt door ons verzorgd en ook deze training wordt afgesloten met een examen en dient elke twee jaar te worden herhaald. Het is niet nodig om voor de cursus een eigen IATA DGR mee te nemen, de cursisten hebben gedurende de cursus een exemplaar van DGM tot hun beschikking.

Richtlijnen voor het versturen van Lithium Batterijen (halve dag)

Vervoert u Lithium Batterijen? Onze speciale, interactieve cursus, speciaal voor Lithium Batterijen, behandelt alle vereiste aspecten met betrekking tot het correct identificeren en classificeren, verpakken, labelen en documenteren van Lithium Batterijen voor alle transportmodaliteiten. De training duurt ongeveer vier uur en het na afloop behaalde certificaat is twee jaar geldig.

training-gevaarlijke-stoggen-iata-adr

MAATWERK TRAININGEN 

Ieder DGM trainingsinstituut biedt op verzoek trainingen aan op elke gewenste locatie. Wanneer een speciaal cursusprogramma wordt verlangd, zullen wij samen met u een training op maat ontwikkelen, die op uw specifieke situatie is afgestemd. En, die in overeenstemming is met nationale- en/of internationale vereisten.

Heeft u vragen over onze cursusagenda of over trainingen op maat (bijvoorbeeld PGS-15 of IMDG en ADR functiespecifieke trainingen)? Neem dan alstublieft contact met ons op.

DGM door IATA opgenomen in de Premier Circle

DGM is sinds 2019 Premier Circle-lid. Deze erkenning identificeert DGM als een expertisecentrum voor training. In 2018 heeft DGM indrukwekkende resultaten behaald op het gebied van professionaliteit bij het leveren van IATA-trainingsprogramma's en inzet voor studentensucces.

Om in aanmerking te komen, werden verschillende statistieken gebruikt, waaronder:

  • Aantal ingeschreven studenten
  • Een hoog slagingspercentage
  • Jaar op jaar groei in inschrijvingen
premiercirclelogorgb

Contact informatie

DGM Netherlands B.V.
Zandsteen 46
2132 MR  Hoofddorp   Nederland

Kvk: 58182349

BTW Nummer: NL852914015B01

 

Bel ons:
Tel. 023 - 303 3470

CONTACT

Mail ons:
info@dgm.nl

ROUTE

© DGM Netherlands 2021