mobiele site

TRAINING

Voor het veilig transporteren van gevaarlijke stoffen is training van essentieel belang

DGM trainingsinstituten bieden u een scala aan trainingsprogramma's. Van bewustwordingscursussen m.b.t. Gevaarlijke Stoffen tot volwaardige certificatieprogramma's voor Veiligheidsadviseurs Gevaarlijke Stoffen; van basisvaardigheid met betrekking tot beveiliging van luchtvracht en/of certificering tot Beveiligings Adviseur Luchtvracht.

Naast Gevaarlijke Stoffen en beveiliging, bieden veel DGM trainingsinstituten programma's aan zoals cursussen milieuzorg, belading- en vastzetten van lading, chemische classificatie, alsmede ondersteuningsprogramma's t.b.v. de medische wereld. DGM-scholen zijn doorgaans IATA-geaccrediteerd. 

Open trainingen 

DGM Netherlands leidt al sinds 1987 personeel op voor het transport van gevaarlijke stoffen. Onderstaande trainingen worden gegeven in onze trainingsfaciliteit in Hoofddorp (open trainingen), maar kunnen we ook in-company aanbieden. De data waarop de open trainingen zijn gepland vindt u onder Trainingsdata. Inschrijven voor deze trainingen kan eenvoudigweg door een email te sturen met de naam van de cursist en de gewenste training, een inschrijfformulier invullen is niet nodig. Klik hier om contact met ons op te nemen.

IATA CBTA training Luchtvracht Gevaarlijke Stoffen 

(Basis: 4 dagen € 589,00 en Herhaling: 2 dagen  € 350,00) 

Tijdens deze training leren de cursisten werken met (de meest recente versie van) de IATA DGR. Alle aspecten met betrekking tot classificeren, identificeren, labelen en documenteren komen uitvoerig aan bod. Een smakelijke lunch wordt door ons verzorgd en de cursus wordt afgesloten met een examen van de IL&T. Het is niet nodig om voor de cursus een eigen IATA DGR mee te nemen, de cursisten hebben gedurende de cursus een exemplaar van DGM tot hun beschikking. 

Deze training is met name bedoeld voor medewerkers van bedrijven die gevaarlijke stoffen versturen via luchtvracht (A-erkenning), (export)medewerkers van Expediteurs die gevaarlijke stoffenzendingen behandelen (B-erkenning) en medewerkers van vracht afhandelaars (C-erkenning) die gevaarlijke stoffenzendingen behandelen. Deze training dient elke twee jaar herhaald te worden vanwege continu wijzigende regelgeving. Het certificaat is daarom twee jaar geldig.

Klik op het youtube filmpje hiernaast voor meer informatie over de wijziging van IATA Category trainingen naar CBTA.

Combinatietraining ADR / IATA Bewustwording 

(e-learning € 50,00 of in-company)

Deze training is bedoeld voor iedereen die geen AWB's of DGD's hoeft op te maken, maar wel anderszins te maken heeft met het transport van gevaarlijke stoffen, zoals bijvoorbeeld import en sales medewerkers van een expediteur en medewerkers van transporteurs. Deze medewerkers krijgen een introductie over het werken met de IATA DGR en worden ook ingewijd in de wereld van het ADR. Deze training is in het Nederlands en in het Engels beschikbaar en wordt afgesloten met een examen. De deelnemers ontvangen hiervan een certificaat. Wij adviseren deze training elke twee jaar te herhalen vanwege wijzigende regelgeving.

IATA Luchtvervoer Radioactieve stoffen (2 dagen, € 375)

In aanvulling op de IATA CBTA training, kan een Radioactive Material training worden gevolgd. Deze training is in principe bedoeld voor medewerkers van expediteurs met een B+ erkenning, afzenders (A+ erkenning) en medewerkers van luchtvracht-afhandelaren (c+ erkenning). Een smakelijke lunch wordt door ons verzorgd en ook deze training wordt afgesloten met een examen en dient elke twee jaar te worden herhaald. Het is niet nodig om voor de cursus een eigen IATA DGR mee te nemen, de cursisten hebben gedurende de cursus een exemplaar van DGM tot hun beschikking.

Richtlijnen voor het versturen van Lithium Batterijen 

(e-learning € 50,00 of in-company)

Vervoert u Lithium Batterijen? Onze speciale, interactieve cursus, speciaal voor Lithium Batterijen, behandelt alle vereiste aspecten met betrekking tot het correct identificeren en classificeren, verpakken, labelen en documenteren van Lithium Batterijen voor alle transportmodaliteiten. De training duurt ongeveer vier uur. Vanwege regelmatig wijzigende regelgeving adviseren wij om deze training elke twee jaar te herhalen.

training-gevaarlijke-stoggen-iata-adr

MAATWERK TRAININGEN 

Ieder DGM trainingsinstituut biedt op verzoek trainingen aan op elke gewenste locatie. Alle bovengenoemde trainingen kunnen wij ook bij u op locatie verzorgen. 

Wanneer een speciaal cursusprogramma wordt verlangd, zullen wij samen met u een training op maat ontwikkelen, die op uw specifieke situatie is afgestemd én in overeenstemming is met nationale- en/of internationale vereisten.

Heeft u vragen over onze cursusagenda of over trainingen op maat (bijvoorbeeld PGS-15 of IMDG en ADR functiespecifieke trainingen)? Neem dan alstublieft contact met ons op.

DGM CBTA PROVIDER

DGM is sinds 2022 IATA CBTA Provider. Deze erkenning identificeert DGM als een expertisecentrum voor training en assessment. Vanaf 1 januari 2023 worden al onze IATA trainingen gegeven via de CBTA normen zodat uw personeel op hun functie afgestemde training kan volgen.


iatacbtaproviderrgb

Contact informatie

DGM Netherlands B.V.
Zandsteen 46
2132 MR  Hoofddorp   Nederland

Kvk: 58182349

BTW Nummer: NL852914015B01

 

Bel ons:
Tel. 023 - 303 3470

CONTACT

Mail ons:
info@dgm.nl

ROUTE

© DGM Netherlands 2021