mobiele site

De “E-Erkenning”

In samenwerking met de industrie en DGM, heeft het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Milieu (voorheen: Verkeer en Waterstaat) een legaal kader geschapen t.b.v. (ongetrainde-) afzenders om op wettelijk toegestane wijze verzending van Gevaarlijke Stoffen te kunnen laten plaatsvinden door de lucht.

Een unieke wetgeving werd geïntroduceerd: de “E-Erkenning'.

Deze certificering biedt gespecialiseerde bedrijven als DGM de mogelijkheid om te handelen uit naam van derden EN waarbij zij alle relevante wettelijke verantwoordelijkheden van de afzender kunnen overnemen.

De “E licentie”.

“een rechtspersoon, die -anders dan particuliere personen, instellingen of andere legale rechtspersonen- handelt als afzender en verpakker, daarbij alle op de oorspronkelijke afzender van toepassing zijnde verantwoordelijkheden op zich nemend”.

DGM werd als bevoegd bevonden en de eerste “E” -excellent- licentie werd toegekend door mevr. Neelie Kroes in 1988, toenmalig Minister van Verkeer en Waterstaat in Nederland, en daarna gedurende vele jaren Commissaris van de EG.

Momenteel zijn er ruim 50 DGM kantoren, verspreid over 28 landen, en ieder jaar weer worden er nieuwe vestigingen toegevoegd aan het wereldwijde netwerk.

Voor een overzicht van alle vestigingen klik hier

Contact informatie

DGM Netherlands B.V.
Zandsteen 46
2132 MR  Hoofddorp   Nederland

Kvk: 58182349

BTW Nummer: NL852914015B01

 

Bel ons:
Tel. 023 - 303 3470

CONTACT

Mail ons:
info@dgm.nl

ROUTE

© DGM Netherlands 2021